Ce parere am despre slabirea rapida

Traim intr-un secol in care aspectul fizic reuseste sa decida, de cele mai multe ori, apartenenta in societate. Din acest motiv, modificarea aspectului corporal, fie ca este vorba de slabire, sau in cazuri mai rare, de ingrasare, reprezinta una din cele mai mari doleante ale omului modern. Acest lucru, a facut din slabire o adevarata industrie, in care se invart sume incredibile de bani si care are un foarte mare succes.

Cea mai nociva parte din aceasta industrie este reprezentata de slabirea rapida. Exista numeroase solutii care promit slabirea in foarte scurt timp, fara sport si de multe ori fara regim drastic, insa aceste solutii se intorc de cele mai multe ori ca un bumerang asupra corpului si reusesc sa te ingrasa la loc.

Iata de ce trebuie sa te feresti, in momentul in care te apuci de slabit:

Regimuri drastice. Nu te apuca de un regim in care sa mananci doar varza, spre exemplu. Tot sistemul tau digestiv va fi dat peste cap iar cand vei reveni la o alimentatie normala, cu siguranta vei avea surprize neplacute. Corpul tau are nevoie atat de proteine, cat si de carbohidrati si fibre. Incearca sa mananci din fiecare cate putin si sa slabesti sanatos, in timp;

Diete care iti promit slabirea a mai mult de 1 kg pe saptamana. Orice slabire care implica mai mult de 1 kg pe saptamana este nesanatoasa. Corpul tau nu trebuie sa piarda atat de repede masa iar daca o face, cu siguranta nu o face din grasime, ci din continutul de apa. Asadar, daca gasesti o astfel de dieta, fereste-te de ea.

Ce trebuie sa faci pentru a slabi sanatos?

Sunt cateva reguli de baza pentru o slabire sanatoasa, pe care, daca le respecti, cu siguranta vei avea parte de un corp de invidiat si de o sanatate de fier:

Fa sport. 30 de minute de sport pe zi sunt esentiale in orice viata. Fie ca te plimbi, faci incalzirea de dimineata, alergi sau mergi la sala, fa miscare! 

 Renunta la alimente procesate. Da, sunt foarte gustoase si rapide, insa aduc in corp numerosi conservanti si substante nocive care iti pot deregla corpul. Incearca sa mananci cat mai natural!

Renunta la zaharul rafinat. Poate cel mai nociv aliment, care lupta cu succes impotriva sanatatii. Zaharul rafinat nu are valoare nutritiva, tot ceea ce face fiind sa aduca un aport caloric foarte mare. Opteaza pentru fructe sau pentru zahar obtinut din miere. Cu timpul te vei obisnui!

Renunta la bauturile acidulate si la alcool. De asemenea, foarte nocive, o renuntare la acestea poate fi decisiva in procesul tau de slabire.