Bleach

Bleach este una din cele mai populare serii de manga şi anime. Manga este scrisă de Tite Kubo, iar anime-ul este regizat de Noriyuki Abe şi produs de TV Tokyo, Dentsu şi Studio Pierrot. Manga a apărut pentru prima oară pe piaţă în August 2001, iar primul episod din anime a apărut pe data de 5 Octombrie 2004.

Anime-ul urmăreşte povestea lui Kurosaki Ichigo, un elev de liceu, în vârstă de 15 ani, care are abilitatea de a vedea spirite rele, numite Hallow (acestea au fost odată oameni), care trăiesc în Hueco Mundo şi care vin în lumea oamenilor pentru a se hrăni cu sufletele lor.

La început nu înţelege ceea ce se petrece în jurul său, până în momentul în care o întâlneşte pe Rukia Kuchiki, un Shinigami (Soul Reaper=Zeu al Morţii) care a venit tocmai din Soul Society, lumea spiritelor. Această lume este împărţită în 2 oraşe: oraşul împrejmuit de un zid Sereitei, în care trăiesc doar nobilii şi shinigami şi zona celor opt districte rezidenţiale, Rukongai.

Cei 2 se împrietenesc, iar treptat Ichigo demonstrează că este mai mult decât capabil să fie un Shinigami. Şi aşa acesta devine un înlocuitor pentru Shinigami şi implicit cel care va păzi oraşul în care trăieşte, Karakura.

Personajele sunt puţine, iar vieţile lor, lumile în care trăiesc şi puterile pe care le deţin, duşmanii şi prietenii nu sunt prezentaţi în amănunt decât după ce unul dintre Shinigami se dovedeşte a fi un trădător, iar acţiunea ia o cu totul altă turnură.

Ideea, acţiunea, personajele, complotul, totul ne transpune într-o lume plină mereu de lucruri noi şi interesante, de oportunităţi şi ne învăţă să ne asumăm riscuri atunci când vine vorba de prietenii şi de familiile noastre.

Chiar dacă  mulţi din voi ar spune “este doar un anime, nu am ce să învăţ din aşa ceva!” vă asigur că deşi este multă ficţiune, multe din lucrurile care se petrec sunt luate din viaţa reală şi transpuse într-o lume din care oricine poate învăţa ceva.

Enjoy!