Cat credeti ca valoreaza serviciile pe care le oferiti?

Aceasta e una dintre numeroasele intrebari la care a trebuit sa raspund ieri, in cadrul celui de-al doilea interviu la care am fot invitata sa particip alaturi de alti 30 de candidati.

Postul pentru care aplicasem: manager de proiect pentru una dintre cele mai importante companii de servicii cloud si arhivare digitala din Romania. Recunosc ca aveam ceva emotii, cu atat mai mult cu cat, dupa primul interviu nu am plecat cu o impresie placuta.



Domnisoara Specialist HR, dupa ce mi-a analizat plictisita CV-ul si referintele, a considerat ca este momentul oportun sa-mi faca un tur virtual al companiei, insiruindu-mi timp de 10-15 minute numeroasele proiecte pe care le desfasoara si cat este de minunat sa activezi aici, printre profesionisti, lasand la o parte sansele de a face o cariera, de a avansa, bonus-urile si servicii salarizare de invidiat, spunea dansa, este cu mult peste ceea ce voi putea vreodata primi la concurenta! Neintelegand aceasta abordare (parand ca nu eu imi dau concursul) dar m-am gandit ca poate totul face parte dintr-o noua strategie de a-ti gasi si prinde in “capcana” omul potrivit. In momentul in care am ales sa-mi depun CV-ul pentru acest post, eram deja destul de bine informata atat despre companie cat si despre salarizare, mediul de lucru si sansele de asccesiune, totul parand sa corespunda cerintelor mele. Din pacate, al doilea interviu nu a decurs deloc conform asteptarilor! Fusesem informata ca interviul urma sa aiba loc cu unul dintre directori, despre care la primul interviu auzisem numai cuvinte de lauda.

 Trecand peste analiza CV-ului si peste aceeasi reclama a companiei de care avusesem parte si prima data, acesta m-a interogat contra-cronometru, pentru ca in cele din urma sa ajungem si la discutia inevitabila despre salariu! Aici lucrurile s-au impotmolit, iar domnul director, vizibil deranjat de zambetul meu la auzul sumei propuse ma intreaba afisand o atitudine superioara: Dar dumneavoastra cat credeti ca valoreaza serviciile pe care le oferiti? Dupa alte 10 minute de discutii despre ce inseamna in opinia mea o oferta de salarizare pe masura serviciilor oferite, i-am strans mana si i-am urat succes in abordarea unui manager de proiect! I-am sugerat sa caute la sectiunea voluntariat!