Cum sa te asiguri ca ai o viata sanatoasa

O viata sanatoasa vine din interior si stii foarte bine ca felul in care mananci iti influenteaza total viata. Activitatea pe care o faci zilnic, sedentarismul, mancarea, dar si mostenirea genetica te pot face sa ai o viata sanatoasa sau dezechilibrata. Alegerea este in cea mai mare masura la tine. Daca vrei sa stii cum sa iti schimbi stilul de viata si ce sa mananci pentru a fi mai sanatos, citeste sfaturile de mai jos.

Consuma fructe si legume proaspete
E foarte important sa consumi zilnic fructe si legume pentru a primi aportul necesar de vitamine si nutrienti. E foarte bine sa iti incepi dimineata cu un mic-dejun care sa contina fructe, fibre si lichide. Poti sa consumi fructe si legume atunci cand iti este putin foame, chiar si la gustarile dintre mese. Nucile sunt de asemenea foarte nutritive si sanatoase. Sunt o gustare potrivita pentru copii si le ofera destula energie. 


Gateste sanatos
E foarte important sa gatesti sanatos. E greu sa mananci numai fructe si legume crude, dar gatitul sanatos ii este la indemana oricui. Renunta pe cat posibil la tehnici de gatit ce adauga foarte multe calorii mancarurilor. De exemplu, nu mai praji in baie de ulei carnea sau orice alte preparate. Incearca sa le gatesti la cuptor, prin fierbere sau trase la tigaie intr-o cantitate cat mai mica de grasimi. Ai fi uimita sa afli cat de multe lucruri se pot prepara fara a adauga foarte mult ulei. 


Renunta la alimentele foarte procesate
Daca ai copii mici, in niciun caz nu trebuie sa le oferi alimente procesate de genul mezelurilor sau snacksuri si dulciuri nesanatoase. Nici tu nu ar trebui sa consumi foarte des acest tip de alimente. Incearca sa procuri mancare de la producatori de incredere care nu folosesc coloranti, arome artificiale sau conservanti. Produsele bio sunt o varianta foarte buna pentru a avea un stil de viata mai sanatos.

Acestea sunt sfaturile pe care trebuie sa le urmezi daca vrei sa ai o viata sanatoasa.