De ce este apa atat de benefica pentru pierderea în greutate

Toti expertii au fost de acord ca apa este o parte importanta in orice plan pentru slabit sanatos. Dar de ce? Cum poate o bautura fara valoare nutritionala sa va ajute sa pierdeti in greutate? Asa cum a reiesit, apa este benefica in mai multe feluri. Aici sunt 10 moduri in care apa va poate ajuta sa slabiti si sa va imbunatatiti sanatatea:


Apa va face sa fiti mai putin infometati. 

Setea este deseori confundata cu foamea. Daca nu va puteti opri din luatul gustarilor, beti unul sau doua pahare cu apa. Un studiu desfasurat de American Diatetic Association a aratat ca oamenii care au baut apa inaintea meselor au avut tendinta de a consuma 75 de calorii mai putin la acele mese. Intr-un an, aceste reduceri pot adauga pana la 20 de kg pierdute in greutate.

Apa va accelereaza metabolismul.

Metabolismul grasimilor se produce atunci cand ficatul transforma grasimile in energie. Ficatul actioneaza, de asemenea, ca un al doilea sistem de filtrare pentru rinichi. Chiar si usoara deshidratare poate cauza o stopare a activitatii eficiente a rinichilor. Aceasta, forteaza ficatul sa nu mai metabolizeze grasimea si sa preia functia rinichilor - vesti proaste in cazul eforturilor voastre de pierdere in greutate.
Apa ajuta digestia. Sistemul nostru digestiv are nevoie de multa apa pentru a descompune mancarea si pentru a absorbi nutrimentii din ea. Apa sustine de asemenea miscarea regulata a intestinelor. Fara apa suficienta, poate aparea constipatia.


Apa lupta impotriva aspectului de umflare.

Multi adepti ai dietelor evita sa bea apa deoarece cred ca ii va face sa se umfle. De fapt, chiar contrariul este adevarat. Cand introduceti mai multa apa in sistem, corpul vostru va elimina fluidele retinute si astfel va veti subtia.

Apa va protejeaza articulatiile.

Daca faceti exercitii frecvent, stiti ca durerile articulare pot fi descurajante in timpul exercitiilor. Articulatiile au nevoie de hidratare pentru a ramane mobile. Daca sunteti deshidratati, dureri articulare minore pot deveni semnificative, facand din ce in ce mai greu mersul la sala.

Apa opreste deshidratarea.

Deshidratarea nu este o gluma. O pierdere de 1% din lichidele organismului pot afecta abilitatea corpului de a metaboliza grasimile si va pot lasa cu sentimentul de slabiciune, umflare si sete. O deficienta de 5% de lichid poate cauza oboseala extrema, slabiciune, palpitatii, febra, crampe musculare, dureri de cap si greata. Deshidratarea in proportie de 10% sau mai mult este cel mai frecvent fatala. Simptomele deshidratarii severe includ vomitatul, dureri in piept, spasme musculare, confuzie, vedere diminuata, convulsii si pierderea cunostintei.


Apa are si alte beneficii asupra sanatatii.

Ajuta la transportarea oxigenului catre celulele noastre, facandu-ne sa ne simtim mai energici. Este de asemenea un factor crucial in definirea musculaturii si tonifierii. Oamenii care beau unu sau doua pahare de apa inaintea fiecarei mese sunt mai putin predispusi la a suferi de un nivel ridicat de colesterol, boli de inima sau atac cerebral. De asemenea dilueaza sodiul din sistemul nostru si ajuta la reducerea presiunii ridicate a sangelui.

Cat de multa apa este necesara?

Doctorii obisnuiesc sa ne sfatuiasca sa bem 8 pahare de apa in fiecare zi. Acest sfat s-a schimbat intr-un fel in ultimii ani. Acum ni se spune sa bem o jumatate de l de apa la fiecare 20 de kg de masa corporala. Deci, un om de 80 kg are nevoie sa bea 2 litri de apa in fiecare zi pentru a fi hiratat asa cum ar trebui. Aceasta noua abordare este mai ales de ajutor pentru oricine lupta impotriva deshidratarii cronice, cum ar fi diabeticii.


Este de asemenea benefica pentru aceia care pierd cantitati semnificative de fluide prin transpiratie in timpul exercitiilor. Chiar daca este posibil sa beti prea multa apa, ar trebui sa beti intr-adevar o cantitate uriasa pentru a va putea face rau. Multi oameni sunt mult mai atenti cand vine vorba despre deshidratare decat cand e vorba de a bea prea multa apa.

Cand incercati sa pierdeti in greutate si sa fiti sanatosi, ganditi-va la apa ca la cel mai bun prieten. Daca nu aveti suficenta, cresteti cantitatea consumata incet. Incepeti cu un pahar cu apa inainte de fiecare masa. Apoi adaugati un pahar intre mese. Continuati pana ajungeti la 2 litri in fiecare zi sau mai mult, daca sunteti in pericol de deshidratare. Recompensa va merita schimbarea stilului de viata. V-ati dori sa spuneti "adio" pentru totdeauna hainelor supradimensionate?