Frumusetea primaverii in sufletele noastre

Primavara aduce cu sine un suflu nou, proaspat, de iubire si de armonie care ne fac sufletele mai calde. In fiecare an, natura reinvie dupa mult asteptatul ei obicei, iar oamenii isi schimba starea in functie de acest lucru. Tristetile, supararile, neimplinirile, dramele, micile necazuri, problemele cotidiene, toate par mai usor de suportat in prezenta soarelui de primavara ale carui raze se strecoara strengareste printre ramurile copacilor.


Principalul sentiment pe care il incercam la sosirea primaverii este uimirea. Uimirea fata de natura si uimirea fata de noi insine. Ne bucuram ca existam mai mult ca niciodata si cadem adesea intr-o lunga reverie a vietii, admirandu-i frumusetea si dorind-o mai mult ca niciodata.

Lucrurile care ni se intampla peste zi par mai usor de suportat. La randul lor, micile bucurii devin adevarate motive de sarbatoare atunci cand sunt accentuate de exaltarea tipica a persoanei care se bucura de ce-i ofera viata. Iar viata, asa cum o stim noi, ofera cel mai mult in anotimpurile calde, in anotimpurile prietenoase care ajuta omul sa se lumineze pe interior si sa-si priveasca viitorul cu optimism.

Daca ar fi sa alegi intre a fi fericit si a nu fi, ce ai alege? Cu siguranta prima varianta. Te gandesti acum ce frumos ar fi sa fie asa simplu: doar sa alegi fericirea si sa se si intample imediat. Ei bine, acest lucru nu este atat de imposibil pe cat pare. De fapt, primavara este momentul ce-l mai perfect sa-ti alegi fericirea.

Obliga-te sa simti fericirea astazi, iar ea te va invalui cu siguranta fara sa-ti dai seama de acest lucru. La urma urmei, fericirea e o stare de spirit pe care n-o cream singuri. Doar primavara este o stare de spirit pe care n-o putem controla. :)