Cum imi amenajez locuinta?

Cand vine vorba de amenajarea locuintei, nu poti sa lasi nimic la voia intamplarii, ci trebuie sa incerci sa amenajezi totul cu bun gust si intr-un mod cat mai util. Daca te pricepi in amenajari interioare, poti incerca sa iti amenajezi tu casa. Daca nu ai timp si nici inclinatie spre astfel de activitati, cere ajutorul unei persoane specializate in design interior.

Cand vine vorba de amenajarea locuintei, in primul rand trebuie sa te gandesti la cum vrei sa zugravesti fiecare camera in parte. Alege culorile si materialele in functie de preferintele tale, dar si de preferintele celor dragi. Daca de exemplu vrei sa zugravesti camera copilului, iar copilul tau e destul de mare, ar trebui sa-l lasi pe el sa aleaga culoare. De ce sa-i zugravesti in alb, cand el vrea in albastru? Cel mai bine e sa alegeti impreuna si sa ajungeti la un acord comun.

Apoi, in amenajarea locuintei conteaza si mobila. Si ea trebuie aleasa cu grija. Nu umple casa cu o multime de piese de mobilier de care pur si simplu nu ai nevoie. Lasa-ti spatiile cat mai libere pentru a te simti cat mai confortabil, dar umple-le suficient incat sa ai unde sa iti asezi toate lucrurile.

Tot de amenajarea locuintei tin si piesele decorative. Alege elemente de decor care sa se potriveasca stilului ales, elemente de decor care sa se potriveasca perfect cu mobila din locuinta. Amenajeaza totul cu gust si casa ta va arata minunat.

Importante sunt si corpurile de iluminat. Ai o multime de variante de iluminat, care mai de care mai interesante si mai frumoase. Nu va fi greu sa gasesti ceea ce iti place. Spre exemplu, poti opta pentru corpurilede iluminat TheHome.ro daca vrei sa ii dai locuintei tale un farmec aparte.

In amenajarea locuintei incearca sa alegi doar lucruri care iti plac cu adevarat. Nu te lasa influentat/a de moda sau de ce zic unii si altii. Ceea ce iti place tie si familiei tale conteaza cu adevarat.

Nu uita de faptul ca o locuinta nu trebuie sa fie doar frumoasa, ci trebuie sa fie si utila. Trebuie sa-ti fie usor sa faci curatenie, sa nu te incurci in tot felul de lucruri, sa ai suficiente spatii de depozitare, sa stii clar pentru ce sunt destinate toate spatiile din locuinta.


Nu e greu sa iti amenajezi locuinta. Ai nevoie de multa rabdare, de bani pe care sa-i investesti in lucruri de calitate, de bun gust si de incredere in tine ca poti realiza ceea ce iti doresti.