Top 3: Retete culinare bizare

Desi foarte multi oameni au cateva feluri de mancare pe care le tot consuma deoarece nu sunt dispusi sa incerce ceva nou, exista totusi un numar impresionant de persoane care nu se dau in spate de la niciun fel de meniu. Iata topul celor mai ciudate feluri de mancare la care nu multi s-ar gandi vreodata ca ar putea fi consumate:

3. Supa de caine


Cei mai multi dintre noi ar putea jura ca aceasta reteta bizara provine din bucataria coreana, chineza sau japoneza. Totusi, contrar asteptarilor generale, supa de caine este de fapt o reteta din California, dar care are trecere mai degraba in Australia, Malaezia si chiar in unele tari Europene. Practic, carnea acestora este transata in feliute mici si este consumata alaturi de o supa de legume precum ceapa verde, usturoi si ghimbir, dar si condimente.

2. Creier de porc


Aceasta delicatesa este consumata chiar si pe meleagurile romanesti in ciuda faptului ca nu este privita cu ochi buni pe continentul american si nici in lumea islamica unde porcul este strict interzis. Totusi, in Cambodgia de exemplu, creierul de porc este privit drept un sortiment special de mancare si este consumat exclusiv crud, doar piperul si sarea de lamaie fiind admise drept condimente.

1. Cocktail din sange de cobra


Acest fel de mancare este interzis in majoritatea tarilor din Asia datorita numarului tot mai mic de cobre care au reusit sa scape de poftele culinare ale bastinasilor. Totusi, sangele de cobra poate fi gasit inca pe piata neagra din China si Vietnam unde se serveste chiar si alaturi de sarpe uneori, daca doar ca acesta din urma este prajit.

Speram ca nici nu v-am stricat pofta si nici nu v-am trezit altele noi prin acest articol. Am considerat oricum important sa abordam acest subiect pentru a sublinia importanta pe care o au mancarurile in cultura unui popor.