Cum sa aleg rechizitele pentru copilul meu?

Atat copiii,  cat si parintii asteapta cu nerabdare prima zi de scoala. Micutii sunt emotionati, deoarece nu stiu exact la ce sa se astepte. Urmeaza o noua etapa din viata lor si deja incep sa fie mai responsabili. Parintii au si ei emotiile lor. Vad ca cel mic e din ce in ce mai mare, se gandesc la cum se va descurca la scoala si ce va deveni puiul lor dupa cativa ani.

Orice elev are nevoie de conditii pentru a ajunge un elev bun. Are nevoie atat de conditiile necesare pentru a invata, cat si de cele necesare pentru a-si desfasura activitatea scolara la cel mai inalt nivel.


Pentru orice elev sunt importante rechizitele scolare, fapt pentru care ele trebuie alese cu grija. In cele ce urmeaza vrem sa-ti dam cateva sfaturi legate de alegerea rechizitelor scolare.

In primul rand trebuie sa iei rechizitele care sunt foarte importante. Bineinteles ca e nevoie de un ghiozdan. Acesta trebuie ales cu grija astfel incat sa-i fie comod puiului tau. Apoi, ai nevoie de: caiete, penar, instrumente de scris, creioane colorate si negre, radiera, ascutitoare, rigla, acuarele, bloc de desen, pensule, lipici, carioci, etc. Acestea sunt in mare cele mai importante rechizite care trebuie sa se regaseasca in ghiozdanul oricarui elev.

Rechizitele trebuie alese si in functie de preferintele copilului. E normal si recomandat sa-ti iei copilul cu tine cand cumperi rechizite. Impreuna va puteti sfatui si puteti face cele mai bune alegeri. E important pentru cei mici sa aiba ghiozdane pline de rechizite cu care sa le faca placere sa mearga la scoala.

Cand mergi sa cumperi rechizite tine cont de calitatea acestora. Cu totii am fost elevi si stim prea bine cate de neplacut este sa ai un stilou care zgarie, o radiera care nu sterge sau o ascutitoare care nu ascute cum ar trebui. Calitatea rechizitelor este foarte importanta. Mai bine dai mai multi bani la inceput si le cumperi mai rar, decat sa iei cele mai ieftine rechizite care sunt de o calitate indoielnica.


Si daca tot am amintit de pret, conteaza pretul, dar, asa cum spuneam, ai grija ca rechizitele pe care le iei la preturi mici sa nu fie de o calitate mai putin buna. Sunt insa tot felul de oferte pentru care poti opta. Sunt tot felul de pachete de rechizite de calitate pe care le poti cumpara la preturi convenabile.


Alege cu grija rechizitele si ofera-i copilului tau ce e mai bun si mai frumos.