Intr-o societate atat de diversa si de multiculturala, rolul traditiilor in buna functionare si coagulare a a comunitatii tind sa nu mai functioneze atat de bine. Exista insa un alt element care tinde sa ia locul acestei traditii si care se formeaza treptat, prin educatie. Este vorba despre principiile sanatoase pe care ni le formam de-a lungul vietii.
Atunci cand vorbim despre caracterul unei persoane, cel mai mult conteaza principiile pe baza caruia s-a format acesta. Daca o persoana este bine crescuta de catre parinti si primeste o educatie buna la scoala, sansele de reusita in viata practic se dubleaza. In schimb, pe baza unei proaste cresteri se intampla cele mai multe lucruri urate in societate. Cert este ca nu intotdeauna oamenii prost crescuti sunt de vina in totalitate pentru modul in care se comporta. Mediul este principalul formator de caractere si de tipologii umane, iar acest lucru este un fapt.
Tocmai din acest motiv ne este mult mai usor sa ne dam seama de felul de a fi al unui om doar studiindu-i mediul din care provine. Tiparele si tipologiile nu functioneaza intotdeauna, decat daca sunt luate ca reper in analiza mult mai complexa a unui om. Cu siguranta insa tiparele si tipologiile umane se formeaza in anumite medii care pot fi observate cu ochiul liber.
Daca iti doresti sa afli mai multe despre principiile unei persoane, studiaza-i mai intai familia, apoi prietenii cei mai apropiati. In functie de anumite trasaturi comune pe care le vei gasi la acestia, vei putea sa tragi si o concluzie destul de complexa despre principiile dupa care se ghideaza persoana respectiva.
Acestea fiind spuse, principiile sanatoase sunt extrem de importante in viata, iar ele se formeaza in timp, pe baza experientelor noastre si a educatiei pe care o primim.