Lumina in interioarele scandinave

Printre caracteristicile definitorii amenajarilor in stil scandinav se numara amplificarea luminii naturale la maximum. Acest aspect provine dintr-o trasatura a stilului de viata al popoarelor nordice care nu au decat foarte putine ore in care sunt atinsi de razele soarelui. Astfel, acestia trebuie sa isi  asigure o cantitate cat mai mare de lumina de-a lungul unei durate cat mai indelungate de timp. De aceea nordicii au facut ca principala culoare folosita in interioare sa fie albul sau nuante cat mai deschise, datorita efectului de reflexie. Alte moduri care pot sa evidentieze lumina in afara de folosirea albului sunt utilizarea ferestrelor cat mai mari si amenajarea cu oglinzi. Mai jos, ti-am pregatit cateva detalii si recomandari despre efectele pe care le poti obtine cu ajutorul oglinzilor.


Asaza oglinda opus fata de ferestre

Cea mai usoara modalitate prin care poti augmenta cantitatea de lumina naturala dintr-o incapere intr-un stil scandinav este sa agati oglinzile diametral opus fata de sursa stralucitoare. Acest lucru va avea ca rezultat crearea unui spatiu imaginar de adancime prin iluzia optica formata.


Pune oglinda langa un obiect de mobilier atragator

Un decor interior nordic desavarsit va avea intotdeauna cateva obiecte de mobila cu design aparte, usor extravagant. Designerii nordici au pornit revolutia arhitecturala a acestui stil in 1950 cu ajutorul unor mese de cafea, scaune si comode gandite ca niste obiecte de arta de sine statatoare. Plasand o oglinda de dimensiuni mari alaturi de un obiect interesant vei capta atentia privitorilor cu inca un punct de vedere dinamic.


Utilizeaza oglinzi inalte 

Unul dintre modurile mai putin cunoscute de a crea impresia unui spatiu mare este utilizarea oglinzilor in jumatatea superioara a camerei. Deoarece multe din decoratiunile interioare sunt pe podea sau in jumatatea inferioara a camerei, spatiul superior este deseori trecut cu vederea. Utilizeaza o oglinda inalta pentru a atrage privirile celor prezenti in locuinta ta la corpul de lumina sau la tablourile si ramele deosebite ale ferestrelor. Astfel de obiecte decorative scandinave gasesti in cadrul site-ului TheHome.

Orienteaza-te catre oglinzi cu rame diferite

Alta modalitate in care poti atrage lumina in interioarele nordice cu ajutorul oglinzilor este prin utilizarea unor rame de culori deschise, din sticla sau chiar din ornamente ce reflecta lumina. Desi pot parea a fi doar cateva detalii minore din cadrul aspectului general al locuintei, utilizarea unor rame distincte sunt oportunitati de accentuare inedite ce complementeaza alegerile tale stilistice.

Desi sunt usor de trecut cu vederea din punct de vedere al utilitatii stilistice, oglinzile sunt accesorii definitorii pentru stilul scandinav. Materialele prezente in ramele oglinzilor clasice acestui stil sunt de obicei cuprul sau alama, doua metale ce reflecta lumina si au un aspect usor colorat cu o tenta de galben sau portocaliu. Priveste folosirea acestor obiecte decorative ca o sansa in plus de a personaliza stilul nordic. De exemplu, poti sa acorzi o atentie deosebita formei oglinzii. Astfel, cele patrate sau dreptunghiulare dau un aspect clasic spre deosebire de oglinzile rotunde sau ovale ce tind sa aduca un plus de feminitate incaperii.

 Cum te gandesti sa incorporezi oglinzile in stilul scandinav al casei tale?