Beneficiile uleiului de masline – inima, pielea si parul

Urmarind cu atentie numeroase eimisiuni cu tema culinara, probabil ca ati observat deja ca uleiul de masline se afla in topul ingredientelor prefererate ale bucatarilor cu renume.
Uleiul de masline este celebru pentru aroma sa unica pe care o ofera mancarurilor. Acesta se prepara din masline, majoritatea provenind din zona Mediteraneana.


Oamenii din aceasta regiune sunt cunoscuti pentru longevitatea lor, statura lor atletica, dar si pentru pielea si parul sanatos si lucios. Din ce in ce mai multa lume a inceput sa utilizeze uleiul de masline in alimentatie, realizand multiplele beneficii ale acestuia.

In ciuda tuturor discutiilor pe seama grasimilor, colesterolului si a efectelor negative ale acestora asupra organismului, lucrurile nu sunt inca bine intelese si puse la punct. Grasimile sunt o parte foarte importanta ale unui plan de alimentatie sanatos si corect.

Ideea este sa le alegem in mod intelept.
Grasimile
provenite din uleiul de masline sunt printre cele mai sanatoase pentru organism, putand sa micsoreze riscul unor boli de inima si sa intretina un nivel corect al colesterolului.
Antioxidantii din uleiul de masline au un efect regenerator si benefic nu numai asupra inimii, dar si asupra pielii si parului.

Uleiul de masline aplicat pe intreaga piele regenereaza tesutul si il face mai moale si mai catifelat. Deasemenea este binecunoscut efectul benefic al acestuia asupra parului, prin aplicarea unor masti din ulei de masline, ce au ca rol netezirea firului de par si crearea unui aspect sanatos si lucios al acestuia.

Deasemenea, fiind un produs natural nu are efecte adverse. Este bine sa il utilizati ca atare si nu continut in crème si alte lotiuni, deoarece nu este absorbit la fel de bine ca in stare naturala.

Un regim de viata sanatos si echilibrat, in care includem miscarea zilnica, o dieta aleasa cu grija, ne poate schimba radical stilul de viata.