Cum sa adaugi arome exotice preparatelor simple: uleiul de cocos in bucatarie

Uleiul de cocos nu este doar unul din cele mai sanatoase alimente pe care le poti manca, este si extraordinar de gustos. Bucataria vestica a introdus foarte rar acest element in preparate astfel ca, odata cu trendul bucatariei vegane tot mai multi chefi incep sa foloseasca uleiul de cocos pentru a crea noi arome. Si tu poti incerca retete fresh, iesite din comun, care sa iti satisfaca papilele gustative intr-un mod neobisnuit. Citeste in randurile urmatoare cateva retete cu ulei de cocos pline de prospetime si sanatate!


Granola cu morcovi


Oricine poate prepara o gustare granola rapida. Pune ovaz, morcov ras, nuci pecan, sirop de artar, scortisoara, ghimbir si ulei de cocos. Daca iti doresti sa obtii cel mai delicios preparat granola foloseste uleiul de cocos extravirgin Jeeva. Amesteca bine compozitia, pune-o la copt timp de 25 de minute si apoi las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Tot ce trebuie sa faci e sa adaugi stafide si reteta e gata!

O excelenta gustare de dimineata dintr-un iaurt grecesc peste care sa pui granola cu morcovi te va face sa apreciezi gustul exotic echilibrat intr-un mod cu totul nou. Uleiul de cocos va face vitaminele liposolubile din nuci sa fie absorbite mai usor de corp si iti va oferi o paleta de gusturi deosebita.


Gaufre crispy cu cocos si mango 


Amesteca intr-un vas faina, zahar, praf de copt si putina sare pentru a forma baza compozitiei. Apoi adauga treptat uleiul de cocos, laptele de cocos si ouale. Nu uita sa pui compozitia direct pe tigaia incinsa de gaufre. Serveste gaufrele rumenii cu bucati fresh de mango, frisca si sirop de fructe.

O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa in care aromele de cocos si mango se imbina va fi desertul tau preferat foarte multa vreme! Experienta gustativa balansata de gaufrele crocante te va transpune intr-o lume exotica a feeriei si te va face sa te intrebi de ce nu ai incercat mai devreme aceasta combinatie de arome.



Batoane crocante cu lamaie si cocos 


In timp ce cuptorul se incalzeste amesteca intr-un bol faina, sare si praf de copt. Intr-un vas mic amesteca la mixer uleiul de cocos si zaharul si adauga pe rand oul, extractul de vanilie si bucatele crocante de cocos. Amesteca cele doua baze pana obtii compozitia finala si asaz-o in tava. Fa o crema de lamaie standard pe care sa o pui peste compozitie si lasa prajitura la cuptor 25 de minute.

Chiar daca necesita mai multa atentie, batoanele crocante cu lamaie si cocos te vor surprinde cu siguranta, mai ales in combinatie cu un ceai de vanilie si caramel. Nuantele de cocos sunt doar o nota complementara exotica celor de lamaie si vanilie iar intregul desert nu e excesiv de dulce, ci mai degraba se bazeaza pe naturaletea aromelor de fructe.

E foarte usor sa crezi ca uleiul de cocos este folosit doar pentru beneficiile sale pozitive asupra sanatatii, dar o mare calitate e ca gustul exotic adauga o complexitate inedita preparatelor simple. De asemenea, o preconceptie invechita spune ca daca iti doresti sa mananci sanatos nu vei putea manca si gustos. Care crezi ca e cel mai gustos preparat cu ulei de cocos?