Cum sa alegeti o dieta la care nu o sa renuntati

Cunoasteti pe cineva care era extraordinar de incantat in legatura cu ultima dieta, insa a revenit dupa cateva saptamani la vechiurile obiceiuri datorita frustrarilor si a foamei? Poate ca vi s-a intamplat chiar dumneavoastra sa fiti in situatia respectiva. Cu siguranta multi dintre noi au trecut prin asta. In acest caz, avem vesti bune pentru dumneavoastra: Este posibil sa gasiti un plan de dieta la care sa nu renuntati, doar ca trebuie sa faceti cateva cercetari si planuri in avans.

Pentru a incepe, respectati pasii urmatori pentru a primi o satisfactie care dureaza din partea dietei dumneavoastra:



Sfatul 1: Dietele nu trebuie sa va infometeze.
Foamea este motivul numarul unu pentru nereusita dietelor. Este aproape imposibil sa respectati un plan care va infometeaza in mod continuu. Veti observa ca gandurile dumnevoastra vor zbura des catre mancarurile care contin foarte multe calorii, si nu veti mai avea nici energie si nici rabdare. Atata timp cat aportati necesarul caloric zilnic, nivelul foamei dumneavoastra ar trebui sa fie unul suportabil. Evitati orice dieta care reduce caloriile in mod dramatic. Expertii recomanda aportul unei cantitati aflate intre 1,200 si 2,000 de calorii pe zi pentru a pierde kilogramele in plus. Daca mancati o cantitate moderata si totusi nu va simtiti satisfacut, ar fi indicat sa adaugati mai multe proteine, fibre, si grasimi nesaturate in dieta dumneavoastra. Acesti nutrienti va dau senzatia de satietate pentru mai mult timp. De asemenea, puteti inlocui cafeaua clasica de dimineata cu un anumit tip de cafea care va va asigura in mod sigur sa slabiti. Numele acestui tip de cafea este: cafea verde bio.



Sfatul 2: Dietele trebuie sa includa mancarurile care va plac.
Desi este necesar sa faceti cateva schimbari in legatura cu planul dumneavoastra alimentar obisnuit, nu ati vrea sa va indepartati in mod radical de la norma. Aveti nevoie de o dieta care include grupurile de alimente care va plac cel mai mult. De exemplu, daca preferati fructele si cerealele integrale, ar fi indicat sa evitati dietele cu continut scazut de carbohidrati. Daca sunteti un carnivor, nu veti fi satisfacut cu o dieta vegetariana. Din fericire, exista si diete relativ sanatoase care sa se potriveasca oricaror preferinte.

Sfatul 3: Dietele trebuie sa includa o gama larga de alimente.
Se intampla un lucru ciudat atunci cand mancam aceleasi alimente tot timpul: Poftele noastre scad, si avem tendinta de a manca mai putina mancare la masa. Daca acesta ar fi un efect pe termen lung, ar fi foarte usor sa respectam dietele monotone. Insa acest efect dispare in timp si apare in schimb o senzatie de nesatietate. Din punctul de vedere al sanatatii, variatia este cheia. Corpurile noastre sunt omnivore, iar acestea functioneaza cel mai bine atunci cand primesc energie din mai multe surse diferite. Faptul ca mancati o gama variata de alimente diferite va ajuta, de asemenea, sa nu va plictisiti de aceasta dieta si scade posibilitatea de a o abandona.



Sfatul 4: Dietele trebuie sa fie usor de urmat.
Este deja suficient de greu sa tineti evidenta caloriilor sau a carbohidratilor pe care ii aportati zilnic, insa unele dintre diete va vor solicita sa numarati puncte, sa cantariti mancarea la fiecare masa sau sa incercati combinatii de mancaruri bizare pentru a maximiza scaderea in greutate. Dar toate teoriile despre slabire pot fi reduse la un singur adevar foarte simplu: Pentru a slabi, trebuie sa ardeti mai multe calorii decat aportati. Nu este nicio nevoie sa faceti preparatii elaborate sau sa masurati fiecare aliment pe care il ingurgitati. Puteti invata sa estimati marimile portiilor la ochi. De exemplu, o portie de cartof copt are aproximativ aceeasi marime ca si mouse-ul unui calculator. O portie de branza are marimea a 3 zaruri lipite unul de celalalt. Pe internet puteti gasi mai multe exemple de astfel de asocieri. Este recomandat sa va familiarizati cu continutul caloric al alimentelor pe care le mancati cel mai frecvent. Cu o estimare precisa a continutului caloric si a portiilor exacte a acestor mancaruri, nu veti intampina dificultati in respectarea limitei de calorii alocate zilnic.

Sfatul 5: Dietele nu trebuie sa va falimenteze.
Dietele care consta in mancare semipreparata, shake-uri, batoane si suplimente pot fi extraordinar de scumpe. Mai multe persoane care tin dieta abandoneaza aceste planuri pentru ca li se pare ca rezultatele nu sunt pe masura cheltuielilor. Alegeti un plan dietetic care contine alimente obisnuite pe care le puteti cumpara de la magazinul dumneavoastra preferat. Veti evita astfel bugetul depasit (si adesea si zaharul, sodiul si chimicalele in plus) pe care il presupun alimentele semipreparate.



Sfatul 6: Dietele trebuie sa promoveze sanatatea pe termen lung.
Pentru un succes care sa dureze pe viata, aveti nevoie de o dieta pe care sa o puteti respecta toata viata. Planul ar trebui sa fie unul sanatos care asigura nutrienti din abundenta si nu va pune restrictii nerealiste asupra mancarurilor dumneavoastra preferate. Trebuie sa tineti minte: Varietatea este condimentul vietii, si asta include si schimbarile spre un stil de viata mai sanatos. Monitorizati alimentele pe care le mancati, insa mai permiteti-va si cate o mica tratatie din cand in cand. Schimbati felurile de mancare in mod frecvent pentru a evita plictiseala, si adaugati exercitiu pentru a va face corpul sa fie cat se poate de sanatos. Incepeti cu schimbari mici, dar durabile.
In curand, nici macar n-o sa mai simtiti ca sunteti la cura. Noile dumneavoastra obiceiuri vor deveni normale, si veti manca pur si simplu intr-o maniera care va va mentine sanatos si in forma toata viata