De ce trebuie sa fim mai cumpatati in noul an

Cand se apropie Revelionul, fiecare dintre noi isi pregateste o lista cu principalele lucruri pe care le vrea schimbate in anul care urmeaza. Dintre aceste nenumarate dorinte si aspiratii, foarte putine ajung sa fie indeplinite sau traite de-a lungul vietii. Mai mult decat atat, unele dintre ele apar ca elemente recurente in fiecare an, de regula in aceesi perioada.

Vrei sa te lasi fumat sau faci mai des sport incepand cu anul urmator? Vivat Familia recomanda cumpatarea pe absolut toate planurile ca deviza personala pentru fiecare dintre noi. Cu alte cuvinte, ar trebui sa fim mai cumpatati si cu multitudinea lucrurilor pe care dorim sa le schimbam imediat ce trecem pragul noului an.



In primul rand, daca ne imaginam ca inca din prima zi a anului vom reusi sa ne lasam de fumat, sa ne facem abonament la sala, sa manancam mai sanatos si sa ne facem un program de somn, s-ar putea sa ne punem aceste dorinte si la revelionul urmator. De ce? Pentru ca este foarte greu sa gasesti resursele necesare care sa-ti permita sa faci atat de multe schimbari intr-o perioada atat de scurta de timp.  Astfel, riscul de a da gres cu cel putin una dintre aceste dorinte creste, iar dezamagirea risca sa ne compromita si celelalte planuri.

Totusi, putem sa prioritizam aceste rezolutii de anul nou. De exemplu, sa incepem prin a renunta la fumat in prima luna a anului, sa mergem la sala din luna martie, sa ne facem un program de somn treptat, etc. In acest fel, vom reusi sa ne costruim in timp un stil de viata sanatos asa cum ni-l dorim care ne va tine departe de un tratament gastrita neplacut.




Asadar, cand vine vorba despre a face schimbari importante in viata ta, nu uita cu doar prin cumpatare totala vei reusi sa-ti duci la bun sfarsit planurile si sa reusesti in a-ti crea propriul fel de a fi fericit si impacat cu propria constiinta.