De ce are nevoie parul primavara


Ca si tenul sau unghiile, parul are nevoie la iesirea din iarna de un tratament special pentru a-si regasi stralucirea si sanatatea.

Ca prim pas parul trebuie ajutat sa se regenereze cat mai repede, asa ca, fara a mai sta pe ganduri optati pentru o tunsoare scurta sau cel putin pentru taierea varfurlor parului ce au fost expuse traumelor ori de cate ori au intrat in contact cu hainele groase, gecile, esarfele, fularele, etc. Odata cu taierea, cel putin a varfurilor ii veti permite sa se regenereze si nu veti mai avea parte de inesteticele varfuri despicate.

Si culoarea trebuie revitalizata o data cu venirea primaverii  asadar dupa tunsoare, vopsiti-va parul si astfel el isi va recastiga stralucirea si va parea mult mai sanatos. In plus, aceasta schimbare se va reflecta pe intregul dumneavoastra chip fapt ce nu poate decat sa va avantajeze.

Datorita frigului, umezelii si vantului dupa o iarna grea parului i va lua ceva timp sa isi revina. Puteti grabi acest proces daca folositi masti pentru tipul dumneavoastra de par. Atentie insa, aceste masti trebuiesc folosite conform specificatiilor, nu la intamplare pentru a avea efectul benefic dorit. Si in cazul mastilor din comert si in cazul celor preparate acasa nu asteptati minuni de prima data. Mentineti tratamentul pentru cateva saptamani si abia apoi vor inepe sa se vada efectele.
Daca parul si intregul organism da semne ca se simte rau va trebui sa mergeti ceva mai departe cu tratamentele de primavara, sa le extindeti, conform sfatului unui medic, la nivelul intregului organism.

Dupa cum stiti sanatatea intregului corp se poate oglindi in aspectul unghiilor si al parului asa ca daca va doriti ca acestea sa arate cat mai bine, pe langa tratametle aplicate local, adoptati cel putin pe perioada primaverii o alimentatie bogata in vitaminele A, B, E, B6 si B12.

Nu in ultimul rand, pentru a evita cat mai mult ruperea firelor de par la pieptanat folositi balsam dupa samponare. Acest balsam va ajuta parul sa arate mai bine, sa fie matasos si mai ales usor de pieptanat lasand sa cada numai firele ce se regenereaza.