Zaharul in alimentatie

Avand o viata din ce in ce mai agitata si traind intr-un ritm alert fiecare clipa, putem uita cu usurinta ceea ce este important sau nu, ceea ce este benefic sau nu pentru alimentatia noastra de zi cu zi. Zaharul este un nutrient esential pentru buna functionare a corpului nostru, fara acesta celule ajungand sa isi opreasca activitatea si sa moara in final.

Totusi, un consum prea mare de zahar poate sa ne afecteze organismul si sa declanseze boli grave precum obezitatea, diabetul de tip 2 sau problem dentare grave.
Astazi suntem din ce in ce mai avertizati sa micsoram cat mai mult consumul de zahar. Totusi, de cele mai multe ori ne este greu sa facem acest lucru, nestiind cu exactitate cat zahar contine fiecare aliment pe care il consumam.



Zaharul este un carbohidrat simplu care apartine unei clase de substante chimice cu gust dulce. Acesta apare in diverse forme. Cele trei tipuri principale sunt zaharoza, lactoza si fructoza. Chiar daca celulele corpului au nevoie de glucoza pentru a functiona normal, consumul excesiv de zahar poate dauna foarte mult organismului.

Alimentele pe care le consumam zi de zi si pe care le tot adaugam in regimul nostru alimentar nu sunt tocmai de un real ajutor sanatatii noastre – vorbim aici despre dulciuri, produse de panificatie, produse de tip fast food, bauturi carbogazoase, bauturi alcoolice, etc.

Statisticile spun ca depasirea unei doze de 13 lingurite de zahar pe zi este deja foarte periculoasa pentru organism si buna functionare a acestuia, in conditiile in care, de exemplu: un baton de Snickers contine 7 lingurite de zahar, un baton Twix contine aproape 3 lingurite de zahar, o doza de Cola contine 7 lingurite de zahar, etc. Tot statisticile medicale sunt cele care recomanda consumul a maxim 150 de calorii de provenienta zaharoasa pentru barbati, zilnic si maxim 100 pentru femei.

Accesorii pentru costumele de baie

Daca anul 2014 ne-a incantat prin diversitatea si frumusetea noilor modele de costume de baie, ar trebui sa fie la fel de generos si ingenios in materie de accesorii de plaja.

Cu toate ca in apa nu este posibil sa purtam asa ceva, cat stam pe plaja sau la o terasa la malul marii, putem sa iesim in evidenta prin niste accesorii deosebite.



Toate detaliile unei tinute trebuie sa fie atent alese pentru a arata impecabil, pentru a ne pune in valoare stilul si frumusetea. Se poate sa avem un costum retro spre exemplu, absolut superb, dar pe care sa il asortam cu o geanta de plaja total nepotrivita ca nuanta, sau cu o perche de ochelari ultra moderni. Cand vorbesc despre accesorii de plaja ma refer la ochelari de soare, geanta de plaja, flip-flops, bijuterii si piesa de rezistenta a anului, sepcile.

Sepcile verii 2014 sunt diversificate in functie de fiecare trend in parte: de la modele florale si pasteluri diafane la denim.

Pentru adeptele stilului boho-chic se recomanda esarfele mari si turbanele.

Bijuteriile sunt un accesoriu foarte rasfatat vara aceasta.
Bijuteriile cat mai mari, cat mai opulente si mai viu colorate sunt preferatele doamnelor si domnisoarelor in 2014. Desigur, trebuie asortate cu bun gust. Spre exemplu, daca ai un costum cu imprimeu tropical sau floral, in orice caz, incearca sa eviti un colier foarte incarcat.

Ochelarii, ca in orice vara, sunt un must-have, atat pentru a ne apara de razele UV si a preveni aparitia ridurilor si a imbatranirii pielii, cat si pentru un plus de mister si de stil. Anul 2014 aduce in prim plan ochelarii supradimensionati.

Un alt model iubit sunt ochelarii in stil “ ochi de pisica “, specific anilor ’50. Acestia se potrivesc de minune cu un costum de baie retro. Indiferent de ce stil vei alege, daca vei asorta cu grija toate elementele sale, vei avea succesul garantat in obtinerea unei tinute perfecte pentru mersul la plaja.
Sursa: Beauty-Expert